Szemerédi Endre is az ELTE-re járt

Szemerédi Endre, a Rutgers Egyetem Abel-díjas matematikusa eredetileg matematika-fizika szakos tanárnak készült, de az egyetem megváltoztatta a döntését. Nevéhez fűződik többek között a regularitási lemma megalkotása és az Erdős-Turán probléma megoldása. Amerikában is élt és tanított, széles körben ért el nemzetközi sikereket.

A díjkiosztón és a New Yorkban készült felvételekért köszönettel tartozunk Kepes Andrásnak.

Berezvai Zombor is az ELTE-re járt

Berezvai Zombor jelenleg a Procter & Gamble pénzügyi menedzsere.
A pénzügy és a közgazdaságtan határterületei foglalkoztatják legjobban. Számos szakmai és tanulmányi verseny díjazottja, tanulmányai befejezésével az ELTE óraadója, ahol többek között mikroökonómiát és ökonometriát tanít, a marketing területén pedig kiskereskedelmi üzletláncokkal foglalkozó kutatásokban vesz részt.

Fenyő D. György is az ELTE-re járt

Fenyő D. György, a Magyartanárok Egyesületének alelnökeként az életszerűbb, probléma-központúbb magyartanítás kialakításáért küzd. Korábban a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban tanított, jelenleg az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola vezető tanára. Számolatlan publicisztikája és több kötete is megjelent irodalmi és pedagógiai témában. Fontos szerepet vállalt a kétszintű érettségi rendszer felépítésében is.

Nekik megérte! 2016

Fenyvesi Áron is az ELTE-re járt

Fenyvesi Áron a Fiatal Képzőművészek Stúdiójában kezdte kiállításszervezői pályafutását. Most öt éve dolgozik a Trafó kurátoraként, és olyan művészeknek rendezett kiállítást, mint Kis Varsó, Andreas Fogarasi, Komoróczky Tamás, vagy a fiatalok közül Kis Róka Csaba, Csákány István. A kortárs magyar képzőművészetet a nemzetközi színtéren is nagy erőkkel népszerűsíti.

Sárvári György is az ELTE-re járt

“A megváltozott tudatállapot létrehozása az, ami bajnokot csinál valakiből. De nem csak a sportban” – úgy látszik, a pszichológiában is. Sárvári György, coach, a Neosys szervezetfejlesztő és tanácsadó cég ügyvezető igazgatója is az ELTE-re járt – és mesterét is ott találta meg. Az ELTE sorozatában az Egyetem korábbi hallgatói beszélnek pályájukról.

Tóth Zsuzsa is az ELTE-re járt

Tóth Zsuzsa az ELTE óvodapedagógus és gyógypedagógus szakát is elvégezte, mielőtt megalapította a Bárányfelhő Fejlesztő Gyermekközpontot, ahol a kicsikkel és nagyokkal foglalkozó logopédus, mozgásterapeuta, gyógytornász, pszichológus, és gyógypedagógus közös munkáját irányítja. A Központ holisztikus szemlélettel segíti a problémás gyerekek beilleszkedését.

Katona Gergely és Rózsa Balázs is az ELTE-re jártak

Katona Gergely és Rózsa Balázs az egyetem alatt találkozott – ekkor határozták el, hogy 3D mikroszkópokat fognak építeni.
Azóta alapított közös cégük, a Femtonics fő tevékenysége az élő idegszövet vizsgálatában nélkülözhetetlen két-foton mikroszkópok gyártása. A speciális mikroszkópok segítségével végzett kutatások egyre nagyobb szerephez jutnak a gyógyításban is.
2014-ben a Femtonics alapítói tevékenységükért megkapták az Év Példaképe díjat.

D. Tóth Kriszta is az ELTE-re járt

D. Tóth Kriszta író, újságíró, másfél évtizednyi televíziós pályafutást tudhat maga mögött, híradósként, műsorvezetőként és brüsszeli tudósítóként. Jelenleg Magyarország UNICEF nagykövete és a a wmn.hu weboldal főszerkesztője.
2009-ben Az év médiaszemélyiségének választották. A kitüntető címet ekkor első alkalommal kapta nő.